Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak

Először szervezett ejtőernyős tábort kadétoknak a Honvédelmi Sportszövetség, amely ezzel hagyományt kíván teremteni – hangzott el a tábor megnyitóján szerdán Kaposújlakon.    

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a sportszövetség elnöke célként a hazai ejtőernyős élet fellendítését jelölte meg, továbbá a pályaorientációt azon kadétok számára, akik felsőfokú tanulmányaikat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen képzelik el.    

Felidézte, minisztersége alatt, 2017-ben hozták létre a Honvédelmi Sportszövetséget, hogy a fiataloknak többféle tartalmas képzési lehetőséget biztosítsanak. Ilyenek a középiskolások számára szervezett honvédelmi táborok – tette hozzá.     

Simicskó István gratulált az ejtőernyős táborba 15 kadétképzőből érkezett 18 középiskolás fiatalnak a bátorságához, hogy vállalkoztak a megmérettetésre, majd kiosztotta számukra az ejtőernyős igazolványokat.    

Borhi Zsombor (Fidesz-KDNP), Kaposvár alpolgármestere a megnyitón arról beszélt, hogy települése számára rendkívül fontos a honvédelmi nevelés, ezért a Honvédelmi Minisztériummal közös projektekben gondolkoznak. A honvédelmi képzés mellett honvédkollégiumot szeretnénk létrehozni – mondta az alpolgármester.

2021. július 21.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget