BKK: megkezdődött a Podmaniczky utca felújítása

Lezárult a VI. kerületi Podmaniczky utca felújításának előkészítése, a PENTA Kft. átvette a munkaterületet és megkezdte a kivitelezést – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.    

Megújul és biztonságosabb lesz a terézvárosi Podmaniczky utca. A projekt keretében a Teréz körút és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti mintegy 300 méteres szakaszt újítja fel a BKK; a munkák az ősszel érhetnek véget – írták.    

Megújítják az útpálya burkolatát, új jelzőlámpás csomópontot létesítenek három gyalogátkelőhellyel a Jókai utcánál, kerékpársávot alakítanak ki mindkét irányban, párhuzamos parkolás lesz. Felújítják a “szükséges mértékben” a közvilágítást, tíz fát ültetnek és megszüntetik a kihasználatlan jobbra kanyarodó sávot a Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában, helyette fák és utcabútorok telepítésével kis teret hoznak létre – sorolták.    

A környék ingatlanait a munkák idején is meg lehet közelíteni gyalog. A közösségi közlekedés járatai változatlan útvonalon közlekednek és mindkét irányban egy-egy forgalmi sáv használható majd, változó nyomvonalon – áll a közleményben.

2022. március 17.

(MTI)