Hszi Csin-ping: A kínaiak készek megerősíteni a cserekapcsolatokat az amerikaiakkal

Hszi Csin-ping kínai államelnök a közelmúltban kijelentette, hogy a kínaiak készek a baráti kapcsolatok előmozdítására az amerikai néppel.

Az amerikai Iowa államból származó Sarah Lande asszonynak, egyik régi barátjának írt válaszlevelében Hszi üdvözölte a két nép közötti kapcsolatokat.

A kínai és az amerikai egyaránt nagy nép – írta, hozzátéve, hogy a két ország barátsága nemcsak értékes, de egyben kulcsfontosságú alapja is a kétoldalú kapcsolataik fejlődésének.

A kínaiak továbbra is hajlandóak együttműködni az amerikai néppel a baráti kapcsolatok megerősítése, a kölcsönösen előnyös együttműködések előmozdítása és a két nép jólétének közös előmozdítása érdekében – fogalmazott Hszi.

A kínai államfő arra biztatta Lande asszonyt és más iowai barátokat, hogy a továbbiakban is ápoljanak jó kapcsolatot, és járuljanak hozzá új módon a két nép közötti barátsághoz.

Lande segített Hszi utazásának koordinálásában az iowai Muscatine városába 1985-ben. 2012-ben Hszi kínai alelnökként tett látogatást az Egyesült Államokban, ahol ismét Lande házába ment, hogy találkozzon régi amerikai barátaival.

Nemrég Lande levelet írt a kínai elnöknek, amelyben reményét fejezte ki, hogy a két ország folytatja az emberek közötti kapcsolatok elmélyítését, továbbá fokozza a megértést és a kölcsönös bizalmat. Az asszony a levéllel együtt elküldte Hszinek a „Régi barátok: Hszi Csin-ping Iowa-története” című emlékiratát is.

2022. május 25.

(China Media Group)

(x)