Hszi Csin-ping beszédet tartott a globális fejlődésről szóló párbeszéden

Hszi Csin-ping kínai államfő június 24-én beszédet tartott a globális fejlődésről szóló párbeszéden. Az eseményen elmondta, hogy csak folyamatos fejlődéssel valósulhatnak meg az emberek egészséges életről és békés társadalomról szőtt álmai, sok fejlődő ország hosszú ideje lankadatlan erőfeszítéseket tesz a saját nemzeti viszonyainak megfelelő fejlődési út feltárása, valamint a gazdasági és társadalmi fejlődés elérése érdekében.

Hszi Csin-ping elmondta, hogy nehéz, de egyben reményteli időket élünk, a feladatokról szólva pedig rámutatott:

Először is közösen kell kialakítanunk egy nemzetközi konszenzust a fejlődés előmozdítása érdekében.

Másodszor, együtt kell felépítenünk egy olyan nemzetközi környezetet, amely kedvez a fejlődésnek.

Harmadszor, közösen kell megteremtenünk a globális fejlődés új útját. Az innováció a fejlődés fő hajtóereje.

Negyedszer, közösen kell kialakítanunk egy globális fejlesztési partnerséget. Csak együttműködésekkel érhetünk el nagy, jó és hosszú távú dolgokat. A fejlett országoknak teljesíteniük kell kötelezettségeiket, míg a fejlődő országoknak el kell mélyíteniük az együttműködéseket.

Kína a fejlődő országok egyike, mondta Hszi Csin-ping és emlékeztetett, hogy tavaly egy olyan globális fejlesztési kezdeményezést mutatott be az ENSZ közgyűlésén, amelynek célja, hogy gyakorlati lépéseket tegyünk az ENSZ 2030-as Fenntartható Fejlődési Menetrendjének további támogatása érdekében.

A kínai államfő beszélt arról is, hogy Kína növeli az erőforrás-befektetéseit a globális fejlesztési együttműködések terén, valamennyi féllel közösen előmozdítja az együttműködéseket a kulcsfontosságú területeken, és nemzetközi fejlesztési tudás- és tapasztalatcsere platformot épít ki.

Hszi Csin-ping reményét fejezte ki, hogy erősítve az önbizalmunkat összefogunk, hogy minőségi partnerkapcsolatokat építsünk ki a jólét és a fejlődés új korszakának megteremtése érdekében!

2022. június 26.

(China Media Group)

(x)