A hagyományos kínai teakészítési technikákat és kapcsolódó szokásokat felvették az emberiség szellemi kulturális örökségeinek reprezentatív listájára

Pekingi idő szerint november 29-én este a marokkói Rabatban tartott UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Felülvizsgáló Ülésen a Kína által benyújtott hagyományos kínai teakészítési technikákat és kapcsolódó szokásokat felvették az UNESCO Szellemi Kulturális Örökségek reprezentatív listájára.

A hagyományos teakészítési technikák leginkább négy fő tearégióban, a Jangce folyó déli és északi részén, Délnyugat-Kínában, valamint Dél-Kínában összpontosulnak, a kapcsolódó szokások pedig széles körben elterjedtek az egész országban.

A teakultúra által vezérelt kínai teaipar gyorsan fejlődött, a teatudomány és -technológia szintje pedig folyamatosan javult. A teakultúra, a teaipar és a teatechnológia aktív szerepet játszott a fenntartható fejlődés biztosításában, a nemek közötti egyenlőség fokozásában, a vidék revitalizációjának előmozdításában, illetve a szárazföldi ökoszisztémák védelmében.  

2022. november 30.

(China Media Group)

(x)