Több száz milliós nézettsége volt a CMG tavaszünnepi gálaműsorának

A CMG január 21-én este 8 órakor közvetített tavaszünnepi gálaműsora 4 és fél órán át tartott. A „művészeti lakoma” a nyúl évének beköszöntével jó kívánságokat küldött a világ minden táján megtalálható nézőközönségnek. Éjfélig a gála átlagos nézettsége elérte a 20,23%-ot. 

Az új média eszközein 655 millióan nézték az élő közvetítést, számuk 47,7%-kal nőtt tavalyi alkalomhoz képest. 179 millióan követték mobiltelefonon a műsort, ami 50%-os növekedésnek felel meg. A közönségből összesen 108 millió alkalommal nyilvánítottak véleményt a CMG legfőbb mobiltelefonos alkalmazásán keresztül.

A CGTN angol, spanyol, francia, arab és orosz nyelvű platformján több mint 500 bejegyzést tettek közzé a tavaszünnepi gálaműsorral kapcsolatban, összesen 222 millió kattintást regisztráltak világszerte. A kapcsolódó videók esetében pedig több mint 36 millió megtekintést értek el. A külföldi közösségi platformon közel 41,2 millió megtekintést eredményezett a tavaszünnepi gála élő adása. A CMG 68 nyelven közvetített, vagy számolt be a gálaműsorról; az amerikai, kanadai, olasz, japán, brazil és más, összesen 170 ország több mint ezer média szervezete szintén beszámolt a műsorról. A japán Niconico nevű videómegosztó platform például immár nyolcadik alkalommal közvetítette a gálaműsort, amelyet idén csak Japánban 124 ezren néztek meg. Az amerikai CNN a tavaszünnepi gáláról szóló folyamatos tájékoztatásai 395 millió nézőt értek el világszerte. 

2023. január 22.

(China Media Group)

(x)