Véres fagyit kapnak a nagy hőségben a Rio de Janeiró-i állatkert ragadozói

A Rio de Janeiróban tomboló 50 Celsius-fokos hőségben az emberek az óceánban keresnek enyhülést, a helyi állatkert lakóinak melegét pedig egzotikus, fagyasztott finomságokkal, például véres fagyival próbálják csillapítani gondozóik.

Az állatkerti ragadozók számára csirkéből, darált húsból és szarvasmarhavérből készült jeges finomság, amelyet Szimba, a 14 éves oroszlán és Poty, a hároméves fekete jaguár is megkóstolt.
    

A hűsítő “fagyi” megkönnyebbülést hozott az állatoknak, lassan majszolták a hideg falatokat, amit az állatkert látogatói, különösen a gyerekek örömmel figyeltek a szörnyű hőségben. A különleges fogásokról Marina Moraes, az állatkert biológusa elmondta, hogy azokat azért iktatták be az állatok megszokott táplálékai közé, hogy jobban érezzék magukat.
    

Az állatkertben élő állatok a táplálkozásuknak megfelelően különböző csemegéket kapnak. “A főemlősöknek gyümölcsfagylaltokat kínálunk, amelyek édesek és színesebbek. A növényevők viszont káposzta-, sütőtök- és sárgarépafagyit kóstolhatnak” – magyarázta Moraes. 

2023. február 3.

(MTI)